HOME DOCUMENTATION DOWNLOADS BLOG

HTTP Error 500.31 - ANCM Failed to Find Native Dependencies on MS Azure

I’m trying to upgrade an Azure WebApp to HTML5 779 (from some really earlier HTML5 version).
Actually I’m getting
HTTP Error 500.31 - ANCM Failed to Find Native Dependencies
error on MS Azure:


The app works with similar settings on my local Dev with .NET Core 3.1.3 runtime.
My app settings in Azure:

stdout log says:

Invalid runtimeconfig.json [D:\home\site\wwwroot\OrigamAppHtml5\Origam.ServerCore.runtimeconfig.json] [D:\home\site\wwwroot\OrigamAppHtml5\Origam.ServerCore.runtimeconfig.dev.json]

Origam.ServerCore.runtimeconfig.json content:

    {
      "runtimeOptions": {
        "tfm": "netcoreapp3.1",
        "framework": {
          "name": "Microsoft.AspNetCore.App",
          "version": "3.1.0"
        },
        "configProperties": {
          "System.GC.Server": true
        }
      }
    }

dotnet --info

.NET Core SDK (reflecting any global.json):
 Version:   2.2.109
 Commit:    586f23c400

Runtime Environment:
 OS Name:     Windows
 OS Version:  10.0.14393
 OS Platform: Windows
 RID:         win10-x86
 Base Path:   D:\Program Files (x86)\dotnet\sdk\2.2.109\

Host (useful for support):
  Version: 3.1.1
  Commit:  a1388f194c

.NET Core SDKs installed:
  1.1.14 [D:\Program Files (x86)\dotnet\sdk]
  2.1.509 [D:\Program Files (x86)\dotnet\sdk]
  2.2.109 [D:\Program Files (x86)\dotnet\sdk]

.NET Core runtimes installed:
  Microsoft.AspNetCore.All 2.1.14 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.All]
  Microsoft.AspNetCore.All 2.1.15 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.All]
  Microsoft.AspNetCore.All 2.2.8 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.All]
  Microsoft.AspNetCore.App 2.1.14 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.App]
  Microsoft.AspNetCore.App 2.1.15 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.App]
  Microsoft.AspNetCore.App 2.2.8 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.App]
  Microsoft.AspNetCore.App 3.0.1 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.App]
  Microsoft.AspNetCore.App 3.0.2 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.App]
  Microsoft.AspNetCore.App 3.1.0 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.App]
  Microsoft.AspNetCore.App 3.1.1 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.AspNetCore.App]
  Microsoft.NETCore.App 1.0.16 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.NETCore.App]
  Microsoft.NETCore.App 1.1.13 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.NETCore.App]
  Microsoft.NETCore.App 2.0.9 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.NETCore.App]
  Microsoft.NETCore.App 2.1.14 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.NETCore.App]
  Microsoft.NETCore.App 2.2.8 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.NETCore.App]
  Microsoft.NETCore.App 3.0.2 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.NETCore.App]
  Microsoft.NETCore.App 3.1.1 [D:\Program Files (x86)\dotnet\shared\Microsoft.NETCore.App]

We copied again whole html5 server on azure web and this error disappeared.